torsdag 30 april 2020

Älskade Spion (1977)



Original Titel:  The Spy Who Loved Me



En Engelsk och en Rysk atomubåt försvinner plötsligt samtidigt och dom båda länderna inser snart att det är någon utomstående ond kraft som ligger bakom och beslutar sig för ett samarbete. James Bond och den ryske agenten Trippel X hittar spår som leder till den stormrike skeppsredaren och marinbiologen Karl Stromberg.

Efter att den föregående filmen Mannen med Den Gyllene Pistolen gått så dåligt så var det oklart om det ens skulle filmas någon mer Bondhistoria men efter mycket problem med både rättigheter, manus och avhoppade regissörer så kom i alla fall Lewis Gilbert som ju regisserat Man Lever Bara Två Gånger tio år tidigare tillbaka och gjorde här en riktigt bra film som gjorde att Bond fick en nytändning.

Det är visuellt väldigt snyggt filmat, bra med action och även om superskurken Stromberg är rätt blek så presenteras ju här Bondfilmernas kanske kändaste mördare Jaws som sätter sina ståltänder i allt han kan komma åt.

En intressant detalj är att när filmen slutat så står det: James Bond kommer tillbaka i Ur Dödlig Synvinkel men när producenterna såg hur populärt det blivit med Science Fiction så beslutade dom i sista sekunden att istället göra film på manuset Moonraker som då blev nästa film. 






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Fleishman is in Trouble - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/9ybMxpm_JBE?si=C_3EnWSWEjXz5zsc Inledningen på deras separation var när dom träffades säger Libby ( Lizzy Caplan ) som är...