söndag 26 april 2020

Mystik på Svenska Teatrar av Amelie Ehrensvärd Cardell & Susanne Martinelle (2016)




Författaren Amelie Ehrensvärd Cardell och fotografen Susanne Martinelle har besökt tretton teatrar runtom i landet och träffat skådespelare, dansare, regissörer, sångare och andra teateranställda vilka har berättat om sina mystiska upplevelser på respektive arbetsplatser.

En fascinerande bok som var svårt att lägga ifrån sig, den hade förmågan att gripa tag i och dra med en in dessa gamla historiefyllda teaterbyggnader med alla dessa vindar, källare, trånga utrymmen, antika hissar och loger där massor av legender har suttit genom åren.

Personligen så är jag lite tveksam till det här med spökerier men det gjorde den här boken än mer intressant eftersom det figurerar en del personer som inte heller är troende men som varit med om väldigt underliga saker som dom inte kan förklara.

Det här är ju inte bara en bok som är fylld med spökhistorier, det är också en historisk resa där vi får följa dessa gamla institutioner från början till nu.

Spännande, intressant och med en massa vackra stämningsfulla fotografier.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Club Karaoke av Björn Hellberg (2004)

  Två karaokeklubbar på den fiktiva orten Loviken och två ägare som ligger i fejd med varandra. Stig Halme som äger Club Karaoke har ständig...