måndag 2 september 2019

Ash vs Evil Dead - Säsong 1 (2015)





I mitten på 80-talet när fem ungdomar tillbringade en helg i en liten avlägset belägen stuga i bergen så råkade dom av misstag släppa lös helvetets allra mörkaste demoner med hjälp av boken Necronomicon som dom hittat i stugan. Det slutar med att alla dör utom Ash Williams (Bruce Campbell) som nu 30 år senare bor i en sunkig husvagn, jobbar på ett varuhus och fördriver fritiden med öl och kvinnor. Efter en blöt kväll och för att imponera på sitt kvinnliga sällskap så tar han fram den antika boken som han fortfarande har kvar och börjar läsa högt ur den och det dröjer inte länge förrän mörkrets krafter ånyo vaknar till liv.


Ja, vad ska man säga förutom att detta är förbannat roligt och lika våldsamt och blodigt. I samma takt som demonjägaren Ash som återigen spelas av Bruce Campbell vräker ur sig hysteriska kommentarer så sprutar blodet, huvuden och inälvor flyger och far, det skjuts, sågas och huggs i en sån takt att våra hjältar Ash, Pablo (Ray Santiago) och Kelly (Dana DeLorenzo) ständigt är täckta av mörkrött blod. 

Det är svårt att hitta något blodigare än den här serien men också någonting roligare eller så är det bara min barnsliga humor och skräckhunger som här fick sig ett efterlängtat skrovmål.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

From - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/pDHqAj4eJcM?si=hdLAC6RoMTrBzECz En mardröm kan man väl bäst beskriva inledningen på den här första säsongen av From. Fami...