fredag 27 september 2019

Halsduken (1962)




En ung kvinna hittas en morgon mördad på ett hölass vid en bondgård. Poliskommissarie Yates (Lars Ekborg) och hans partner Jeffreys (Bengt Blomgren) tar tag i fallet och spåren leder ganska snart till den rike tidningsförläggaren Clifton Morris (Frank Sundström). 


Engelsmannen Francis Durbridge skrev den här historien i slutet av 50-talet för BBC sen så regisserade Hans Lagerkvist den här 8 avsnitt långa versionen 1962 där allting utspelar sig strax utanför London men där alla pratar Svenska. Det här var den första thrillerserien som visats på Svensk TV och hela befolkningen (dom som hade TV) satt klistrade och bet på naglarna en gång i veckan. Lika spännande är den ju inte idag men den är bra, Lars Ekborg är strålande som kommissarie Yates i en ganska klurig historia. Tyvärr så är fotot och ljudet väldigt ojämnt men köper man det så är detta ändå ett intressant och bra Svenskt producerat kriminaldrama.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

From - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/pDHqAj4eJcM?si=hdLAC6RoMTrBzECz En mardröm kan man väl bäst beskriva inledningen på den här första säsongen av From. Fami...