måndag 23 september 2019

Än Skyddar Natten av Anna Lihammer (2016)




En mörk natt år 1935 så hittas en tysk journalist brutalt mördad vid den berömda Sigurdsristningen utanför den lilla orten Torshälla i Sörmland.
Poliskommissarie Carl Hell blir utsedd att leda utredningen och till sin hjälp väljer han åter Polissystern Maria Gustavsson vilken han ju jobbat med vid ett tidigare fall, ett val som vare sig hans kollegor eller chefer blir förtjusta i.

Än Skyddar Natten är den andra romanen om poliserna Carl Hell och Maria Gustavsson i 1930-talets Sverige där dom får brottas, inte bara med nazismen i landet och feg svensk polis utan även tyska delegater i Stockholm och den tidens trånga synsätt vad det gäller kärlek.

Det är en mycket bra historia där Anna Lihammer är lika bra på spänning som att skildra den tidens stämningar och människorna som levde då och i den här andra historien så får faktiskt Carl Hell stå tillbaka lite för här tar Maria Gustavsson ett ordentligt kliv framåt.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Fleishman is in Trouble - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/9ybMxpm_JBE?si=C_3EnWSWEjXz5zsc Inledningen på deras separation var när dom träffades säger Libby ( Lizzy Caplan ) som är...