måndag 30 september 2019

The Bay: Säsong 1 (2019)





I ett litet kustsamhälle i Västra Lancashire så försvinner en kväll två tvillingsyskon spårlöst. Kommissarie Lisa Armstrong (Morven Christie) får hand om fallet tillsammans med den nya orutinerade Med Kharim (Taheen Modak). Det visar sig snart att Lisa har personliga kopplingar till fallet som kan vara förödande för hela utredningen och även för henne privat.


Som vanligt när det handlar om Engelska produktioner så är skådespeleriet oklanderligt, det är en fröjd att se alla mindre och större karaktärer i den här 6 avsnitt långa serien. Fotot av Ryan Kernaghan är riktigt snyggt och historien väl skriven med en hel del oväntade kurvor och krön och där man faktiskt in i det sista inte är säker på vad som egentligen hänt. 

Mot slutet så riskerar serien att bli lite fånig när våran kvinnliga polishjälte ska ut på en privat spaning men det räddas skickligt upp i sista sekunden så helhetsintrycket blir ändå bra och dramatiskt.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

From - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/pDHqAj4eJcM?si=hdLAC6RoMTrBzECz En mardröm kan man väl bäst beskriva inledningen på den här första säsongen av From. Fami...