onsdag 26 juni 2019

Dandy av Jan Guillou (2012)




Året är 1901 och till det ståtliga slottet Manningham beläget i Wiltshire i södra England så anländer en junidag två unga män.
Den ena är Lord Albert som återvänder från sina ingenjörsstudier i Dresden och den andre är Sverre Lauritzen från Norge och dom två har bestämt att leva ett liv tillsammans vilket inte visar sig vara lätt för två män vid denna tid.

I boken Brobyggarna så delade ju bröderna Lauritz, Oscar och Sverre på sig och den historien koncentrerades ju på Lauritz i Norge och Oscar i Afrika och deras järnvägsbyggen, vad som hände med Sverre och anledningen till att han försvann till England får vi uppleva i denna lika mustiga och fascinerande roman.

Sverre hittade ju också kärleken men i den unge Lord Albert vilket ju inte gick att visa offentligt på den tiden och här får vi vara med om alla dessa problem dessa två hade med kärleken och samtiden och den fristad dom hittade i konstnärskretsarna i London.

Det är en intressant och bra fortsättning på den första boken i den här serien. Denna vandrar på lite lugnare och innehåller inte riktigt lika många äventyr men är spännande ändå och en fascinerande återblick på inledningen till 1900-talet.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Fleishman is in Trouble - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/9ybMxpm_JBE?si=C_3EnWSWEjXz5zsc Inledningen på deras separation var när dom träffades säger Libby ( Lizzy Caplan ) som är...