tisdag 4 juni 2019

Den Gode Vargen av Alexander Söderberg (2016)




Sophie Brinkman är nu internationellt efterlyst och gömmer sig i Prag tillsammans med sin son Albert samtidigt som polisen Tommy Jansson febrilt söker efter henne eftersom hon vet alldeles för mycket om hans olagliga affärer.
Maffiabossen Hector Guzman har återhämtat sig och har nu lämnat klostret i Toscana där han gömt sig och tänker nu ta tillbaka sin son Lothar och sitt imperium.

Den här tredje och avslutande delen om sjuksköterskan Sophie Brinkman som av en händelse dras in i den internationella gangstervärlden fortsätter där den andra boken slutade och även om den här berättelsen är lika intensivt spännande som dom två tidigare så känns den kanske lite hafsigt ihopsatt, lite för snabbt skrivet. 
Det verkar lite som om Alexander Söderberg tävlat med sig själv om att komma först fram till slutet.

Det märks att författaren verkligen inte har något större förtroende för myndigheter i alla dess former, det finns knappt en ärlig människa i den här historien vare sig dom ska vara goda eller onda sen så är humorn mer påtaglig här än i dom förra böckerna. Berättelsen kryddas hela vägen med roliga kommentarer som visserligen får en att skratta men som ändå ibland känns lite felplacerade mitt i allt det mörka grymma våldet som inte upphör förrän i allra sista sekunden.

Allt som allt så är dessa tre böcker en mycket läsvärd trilogi, det är en intensivt dramatisk och fantastisk historia som nog skulle göra sig ypperligt som TV-Serie.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Fleishman is in Trouble - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/9ybMxpm_JBE?si=C_3EnWSWEjXz5zsc Inledningen på deras separation var när dom träffades säger Libby ( Lizzy Caplan ) som är...