tisdag 4 juni 2019

En Djävul till Granne (1989)



Original Titel:  The 'Burbs



Ray Peterson (Tom Hanks) med familj bor i ett typiskt amerikanskt förortsområde där inte mycket händer.
Nu har en ny familj flyttat in på gatan i ett gammalt hus som mer ser ut som ett fallfärdigt spökslott än ett beboeligt hus. Dom nyinflyttade visar sig aldrig på dagtid och det hörs mystiska ljud från stället på nätterna och detta gör Ray och hans grannar Mark (Bruce Dern) och Art (Rick Ducommun) nyfikna på vad som egentligen försiggår därinne och när en äldre ensamstående man på gatan helt plötsligt försvinner en dag så beslutar sig dom tre att ta tag i saken.




Regissören Joe Dante hade några år innan denna gjort Gremlins och den enastående fingertoppskänsla han visade prov på där saknar han tyvärr här totalt för även om Tom Hanks gör sitt jobb bra så är det hela rätt fånigt.
Filmen blev en succé när det begav sig och räknas idag som en klassiker i komedigenren men vad som ska räknas som klassiker och vem som bestämmer det är ju en fråga som kan diskuteras i det oändliga.

Ett par roliga scener och ett par roliga kommentarer innehåller filmen men det mesta är bara larvigt.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Fleishman is in Trouble - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/9ybMxpm_JBE?si=C_3EnWSWEjXz5zsc Inledningen på deras separation var när dom träffades säger Libby ( Lizzy Caplan ) som är...