onsdag 28 augusti 2019

Inte Flera Mord (2013)





Dom nygifta Puck och Einar Bure ska ha några veckors semester i Einars barndomsstad Skoga men dom hinner knappt packa upp resväskorna förrän dom en morgon hittar en knivmördad man i trädgården. Poliskommissarie Christer Wijk tillika vän med paret Bure håller samtidigt på med ett mordfall i Stockholm men kopplas direkt in på mordmysteriet i Skoga när det visar sig att dom båda morden på något sätt är sammankopplade.


Den här filmen regisserad av Peter Schildt är den tredje i ordningen om Einar, Puck och Christer som baseras på romaner av Maria Lang och den här precis som dom tidigare två kan väl närmast beskrivas som Morden i Midsomer fast på Svenska. Scenografin och kostymerna är nog bäst i den här, det är mysigt och detaljrikt 50-tal i varje vrå och historien är inte oäven trots att det inte är så där överväldigande spännande. Skådespelarna gör det bra och speciellt Maria Kulle som är enastående som Margit Holt.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

From - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/pDHqAj4eJcM?si=hdLAC6RoMTrBzECz En mardröm kan man väl bäst beskriva inledningen på den här första säsongen av From. Fami...