tisdag 25 juni 2019

En Drink före Kriget - Dennis Lehane (1994)



Original Titel:  A Drink Before The War



Ett par högt uppsatta politiker erbjuder privatdetektiverna Patrick Kenzie och Angie Gennaro stora pengar för ett till synes enkelt jobb, att hitta en städerska som försvunnit och som sägs ha stulit ett antal konfidentiella dokument från stadshuset.
Det som verkade vara ett lätt jobb kompliceras dock av att dom här dokumenten inte är av det slaget som uppdragsgivarna informerat om och innan Pat och Angie vet ordet av så är dom indragna i ett dödligt spel med politik och gängkriminalitet och där en händelse mellan en far och son flera år tidigare är tändvätskan till ett krig som hotar att explodera.

Det är en riktigt tajt skriven historia om ett deckarpar som är svårt att inte tycka om med alla deras brister och förtjänster, det är något av Noir-känsla över berättelsen trots att det är sprängfyllt med skottlossning, action och död så att det nästan blir lite för mycket av det goda eller det onda kanske man ska säga.

Personligen så tycker jag att all skottlossning kunde ha tonats ner något för det tar lite kraft från historien som är intressant ändå utan allt övervåld.

Spännande dramatiskt och riktigt bra skrivet är det i alla fall.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Fleishman is in Trouble - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/9ybMxpm_JBE?si=C_3EnWSWEjXz5zsc Inledningen på deras separation var när dom träffades säger Libby ( Lizzy Caplan ) som är...