onsdag 19 juni 2019

Alan Partridge - Alpha Papa (2013)





Radio Norwich där radioprofilen Alan Partridge (Steve Coogan) sedan många år jobbar har precis tagits över av en stor koncern som vill förnya och modernisera och det innebär att några av dom gamla radiopratarna måste packa ihop sina saker och lämna stationen.
Den äldre Pat Farrell (Colm Meaney) som är den förste att bli av med jobbet vägrar acceptera detta och återvänder till stationen beväpnad.




Det märks att Alan Partridge har skapats av Steve Coogan och att det är hans barn, han är den orala kulsprutan i varje mening, ansiktsuttryck och rörelse och är också filmens absoluta kärna.
Historien och dom andra karaktärerna som ändå görs bra av bla Colm Meaney som den uppgivna Pat och Alans assistent Lynn som gestaltas av Felicity Montagu är kulisser i sammanhanget, det är Partridge som är stjärnan som lyser, syns och hörs i så gott som varenda scen från början till slut och den träffsäkerhet och fingertoppskänsla som Steve Coogan levererar sina till och från hysteriskt roliga meningar med är enastående bra.

Det här är lite av en Stand-Up show med biroller och så med lite actioninslag som en krydda på anrättningen också.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Fleishman is in Trouble - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/9ybMxpm_JBE?si=C_3EnWSWEjXz5zsc Inledningen på deras separation var när dom träffades säger Libby ( Lizzy Caplan ) som är...