tisdag 4 juni 2019

Den Andre Sonen av Alexander Söderberg (2014)




Maffiabossen Hector Guzman ligger i koma efter ett attentat och hans imperium håller på att vittra sönder trots att Sophie Brinkman och Guzmans närmaste man Aron på olika sätt försöker hålla ihop alla trådar. Sophie och hennes son Albert har nu blivit brickor i ett dödligt globalt spel mellan tre gangsterorganisationer samtidigt som dom svenska poliserna Miles Invarsson och Antonia Miller i sökandet efter Guzman finner spår som leder dom rätt in i Stockholmspolisens innersta krets.

Man måste ha läst Alexander Söderbergs förra bok Den Andalusiske Vännen för att hänga med i alla svängar här för det är en direkt fortsättning på den och det går snabbt när dom inblandade rör sig från Stockholm till Danmark, Tjeckien, Tyskland och ner till Sydamerika.
Som läsare så kastas man in i en mörk värld av grymma gangsters och korrupta poliser där ingen egentligen verkar vara speciellt god oavsett vilken sida om lagens gräns personen befinner sig på.

Det är intensivt spännande och svårt att lägga boken ifrån sig när man väl börjat vända blad för Söderberg har på ett enastående sätt lyckats få in en i historien avgörande händelse nästan på varje sida.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Club Karaoke av Björn Hellberg (2004)

  Två karaokeklubbar på den fiktiva orten Loviken och två ägare som ligger i fejd med varandra. Stig Halme som äger Club Karaoke har ständig...