fredag 14 juni 2019

Calle P (1965)



Titel:  Calle P
År:  1965
Land:  Sverige
Genre:  Komedi
Längd:  1 tim, 14 min


Den hängivna uppfinnaren Calle P hittar på en bil som genom ett knapptryck fälls ihop till en resväska. Han beger sig genast till Stadsplanerarkontoret för att visa sin idé men där är redan stadsarkitekterna Ahrman och Behrman för att presentera sina idéer om flera och större parkeringar. Dom ser nu Calle P som ett hot och beslutar att stjäla hans uppfinning.


Den här stumfilmen regisserad av Robert Brandt och skriven av bla Carl-Gustaf Lindstedt är ju inspirerad av Jacques Tati och hans filmer men kommer ju inte ens i närheten av dessa klassiska komedier.
Förutom såna skådespelare som Carl-Gustaf Lindstedt, Håkan Serner, Sune Mangs, Frej Lindqvist, Lena Söderblom och Jan Malmsjö så saknas här egentligen allt, det finns inte en detalj med något uns av humor utan det är enbart 1 timme och 14 minuter av rena fånerier och jag kan inte tänka mig att många ens 1965 tyckte att det här var roligt.
Näe, den här filmen bör ligga kvar långt in i svenska filmarkivets allra mörkaste hörn.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Fleishman is in Trouble - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/9ybMxpm_JBE?si=C_3EnWSWEjXz5zsc Inledningen på deras separation var när dom träffades säger Libby ( Lizzy Caplan ) som är...