söndag 5 maj 2013

The Bible (2013)






Ja, historien i den här serien är väl inte så mycket att orda om.
Det är väl knappt någon vare sig troende eller icke troende som inte har sett, läst eller hört om Noah och hans byggande av arken, Abraham, Moses som växte upp i Egypten och som senare ledde sitt förslavade folk därifrån för att senare mottaga Guds lagar i form av ett par stentavlor, David och hans äventyr, Johannes Döparen och senare Jesus som vi ju alla vet hur det gick för.

Historierna ur Bibeln har ju filmats oändligt många gånger men det är ju enastående äventyr och det finns ju otroligt mycket att ta av så det är ju inte konstigt att filmmakare och författare inte kan hålla sig ifrån att sätta tänderna i detta verk med jämna mellanrum.

Jag hade lite förhoppningar om denna serie,
dels för att det är en modern version med allt vad det innebär och för att den skulle vara väldigt påkostad så det var med spänning jag satte mig för att gå igenom historierna ännu en gång.
Påkostat var det minsann, det är mäktigt visuellt och fotot är strålande imponerande och maffigt.
Det är grymt våldsamt, episkt vackert och så med mäktig musik av den rutinerade filmkompositören Hans Zimmer.

Men det som gör att det ändå känns lite ointressant är skådespelarna som tyvärr är så tråkiga och karaktärslösa att det nästan känns som om dom inte passar in i dom magnifika omgivningarna.
Abraham och Moses är självklart skäggiga farbröder medans Jesus även i denna version är en underskön yngling i långt lockigt hår som alla kvinnor inte kan låta bli att falla för och det gör ju att hans lidande på korset självklart känns ännu hårdare.

Ett mäktigt äventyr är det ju i alla fall och väl värd att ses även om det är lite torrt skådespeleri och själva dramatiken och spänningen saknas lite.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kungens Hemliga Resa av Johan Gyllenswärd (2020)

  Under täckmantel så reser den svenska kungen Gustaf II Adolf i början av 1600-talet till Berlin för att fria till Maria Eleonora. Med på r...