måndag 20 maj 2013

Mammas Pojkar (2012)






Tvillingbrorsorna Tor (Björn Starrin) och Oden (Johan Östling) jobbar på lager, lever och andas hårdrock 24 timmar om dygnet.
Deras mamma Gunilla (Lotta Tejle) som är präst i byn gör allt för att hennes söner ska växa upp någon gång men istället så får dom sparken från jobbet och blir tvungna att flytta hem till morsan igen.

Ulf Malmros älskar ju små landsortshålor med alla dessa original till invånare, det har han ju visat i ett antal filmer nu och den här är ju inget undantag.

Dom två bröderna som mycket bra spelas av Björn Starrin och Johan Östling lever bara för en sak, hårdrock och det kanadensiska bandet Ludor som dom maniskt dyrkar.

Dom har svurit en ed att någon kvinna aldrig ska få komma emellan dom men när den nya skolfröken Jenny (Mia Skäringer) börjar jobba på orten så ändras deras liv drastiskt.

Det är en kärleksfull hyllning till den lilla orten, det är varmt, roligt och emellanåt riktigt pinsamt.
Skådespelarna är bra i sina roller speciellt Lotta Tejle som brödernas mamma, hon lyser verkligen och är enastående.

Tyvärr så känns det lite som om Malmros fått lite idétorka, många scener och repliker, hur roliga dom än är, känns igen från tidigare filmer och den här historien tar aldrig riktigt fart förrän den helt plötsligt slutar.

En del riktigt hysteriskt roliga scener blir man dock bjuden på trots att detta nog är Ulf Malmros svagaste film hittills.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kungens Hemliga Resa av Johan Gyllenswärd (2020)

  Under täckmantel så reser den svenska kungen Gustaf II Adolf i början av 1600-talet till Berlin för att fria till Maria Eleonora. Med på r...