fredag 3 maj 2013

ParaNorman (2012)







I den lilla staden Blithe Hollow bor Norman Babcock (Kodi Smit-McPhee) och han är verkligen inte som andra pojkar. 
Han kan nämligen se döda människor och inte bara det, han pratar med dom också.
Ingen utom hans lilla knubbiga vän Neil (Tucker Albrizzi) tror ju dock på honom och det gör ju att han och Neil är utstötta och retade i skolan.
En dag får dock Norman besök av sin enstöring till Morbror Mr Prenderghast (John Goodman) som på sitt egna sätt försöker varna honom om en förestående apokalyptisk katastrof som har med en gammal förbannelse att göra.

En fantastisk liten animerad skräckhistoria utan alla dessa megastjärnor som brukar ge röst till dom filmer som Disney och Pixar producerar.

Dessutom så innehåller ju den här filmen människor som dör och som är döda och det är ju lite ovanligt när det kommer till animerade produktioner.

Animeringen är gjord på ett dockliknade sätt och det lyfter allting och gör faktiskt att det passar alldeles utmärkt till den lite ruskiga historien om en gammal förbannelse som har med en liten flicka att göra och dom döda som kravlar upp ur sina gravar och snubblar in till den annars så sömniga lilla staden Blithe Hollow.

Det är visuellt riktigt snyggt, det är roligt, spännande och lagom läskigt i all sin barnslighet och tycker man om skräckfilmer i vanliga fall så finns det en hel del roliga referenser här att mysa till.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kungens Hemliga Resa av Johan Gyllenswärd (2020)

  Under täckmantel så reser den svenska kungen Gustaf II Adolf i början av 1600-talet till Berlin för att fria till Maria Eleonora. Med på r...