onsdag 8 maj 2013

Bad Moon (1996)





Äventyraren Ted (Michael Paré) bor ensam i sin husvagn långt ute i den Amerikanska ödemarken efter en olycka utomlands där hans flickvän dödades och han själv skadades svårt.
Han lider fortfarande av den händelsen både psykiskt och fysiskt men ser plötsligt en ljusning när hans syster Janet (Mariel Hemingway) och hennes son ber honom flytta ner till dom och leva som en familj. När Janet bjuder in sin bror så bjuder hon dock in något annat också.

Det finns ju en del skräckfilmer, hur gamla dom än är som ändå överlever tidens gång och fortfarande håller lika hög klass, tyvärr så är ju inte denna en utav dom och det trots att den faktiskt inte är så gammal.

Historien är väl helt okey för att vara en skräckberättelse med tyngdpunkten på varulvslegenderna men effekterna och förvandlingsscenerna höll nog inte ens måttet när den här filmen kom 1996.

Michael Paré må ha sett bra ut i sina glans dagar men någon skådespelare har han aldrig varit och här räcker det tyvärr inte med att visa sig i bar överkropp och utstöta djuriska vrål för att rädda det hela.
Mariel Hemmingway gör väl hyfsat ifrån sig men den enda som visar lite inlevelse i den här historien är faktiskt hunden Primo som spelar Thor.

Ganska fånigt, förutsägbart om än lite blodigt och våldsamt.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kungens Hemliga Resa av Johan Gyllenswärd (2020)

  Under täckmantel så reser den svenska kungen Gustaf II Adolf i början av 1600-talet till Berlin för att fria till Maria Eleonora. Med på r...