onsdag 22 maj 2013

Mission Impossible (1996)






Jim Phelps (Jon Voight) är på väg till Prag med sitt team för att om möjligt få tag i en hemlig lista rörande agenter i Europa.
Någonting går dock helt fel och alla i teamet dör utom agenten Ethan Hunt (Tom Cruise) som nu befinner sig helt ensam och dessutom visar det sig, misstänkt för att själv ha förrått sina egna.

Dom som följde Mission Impossible när den gick som TV-serie har sagt sig vara lite missnöjda med filmen eftersom den är mera en rak och okomplicerad actionhistoria medan TV-serien mera lade tyngdpunkten på ett klurigt manus med ett gäng twistar men personligen så har jag aldrig sett ett avsnitt av serien och kan därför inte jämföra med den.

Jag ser den som den action-thriller den är och som sådan är den mycket bra.
Brian De Palma är ju en väldigt visuell regissör och erfaren vad det gäller spänning och sånt visar han ju verkligen upp här i några riktigt intensiva scener.
Han har dock inte lagt fokus så mycket på det visuella som han brukar, fotot är inte sådär nyskapande annorlunda som man är van vid men i början när teamet befinner sig i Prag så har fotografen Stephen H. Burum verkligen tagit fram strålande vyer av en regnig mörk och kall gammal Europeisk stad.

Alla skådespelare fungerar alldeles utmärkt i sina karaktärer med Tom Cruise och Jon Voight i spetsen.

Det är spännande, actionladdat och riktigt underhållande.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kungens Hemliga Resa av Johan Gyllenswärd (2020)

  Under täckmantel så reser den svenska kungen Gustaf II Adolf i början av 1600-talet till Berlin för att fria till Maria Eleonora. Med på r...