torsdag 23 maj 2013

Cassadaga (2011)






Bedrövad utav sin yngre systers död så flyr den döva lärarinnan Lily (Kelen Coleman) till den lilla orten Cassadaga där hon börjar jobba i den lokala skolan och försöka att starta ett nytt liv.

Hon möter ambulansföraren Mike (Kevin Alejandro) och tillsammans så hamnar dom en kväll på en seans hos ortens medium.
När Lily försöker att få kontakt med sin syster så är det någon annan som istället dyker upp,
någon som har råkat ut för nåt fruktansvärt i Cassadaga.

Filmen inleds med en tillbakablick och en fruktansvärd hemsk scen, fortsätter sen i nutid som ett drama där den unga döva lärarinnan Lily flyttar till ny ort för ett nytt jobb och för mig som inte hade en aning om vad detta var för sorts film så tog det en stund innan jag insåg att detta är nog en skräckfilm ändå.

Den lunkar på i ett lugnt tempo, det hastas inte med saker i början utan allting växer så sakteliga fram till den punkten då Lily och hennes nyvunna vän Mike hamnar på den där seansen.
Där vänder hela historien inriktning och efter denna kväll så är ingenting som förut, nu blir det rätt obehagligt runtomkring Lily.

En hyfsat bra historia, det är både spännande, läskigt och så en bisarr sjuk människa i fokus som använder kvinnor som spratteldockor.

Tyvärr så blir slutet inte riktigt lika bra och man skulle vilja veta lite mer om varför och vad som hände med dom och den efteråt så en viss besvikelse infann sig när sluttexterna börjat rulla.
Bra skådespeleri är det, snyggt fotat och stämningsfullt.
Läskigt, sjukt och riktigt spännande.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kungens Hemliga Resa av Johan Gyllenswärd (2020)

  Under täckmantel så reser den svenska kungen Gustaf II Adolf i början av 1600-talet till Berlin för att fria till Maria Eleonora. Med på r...