torsdag 9 maj 2013

Django Unchained (2012)







Platsen är den Amerikanska södern och året 1858, två år innan inbördeskriget i landet ska bryta ut.
Slaven Django (Jamie Foxx) befrias av den Tyske prisjägaren Dr King Schulz (Christoph Waltz) eftersom han behöver hans hjälp att hitta och identifiera tre brottslingar och dessutom så lovar han att hjälpa till med att leta efter Django's fru som hålls som slav hos den ökände plantageägaren Calvin Candie (Leonardo DiCaprio).

Som vanligt när det kommer till Tarantino så är dialogen centrum i hela filmen och det är en njutning att bara sitta och lyssna på allt pratande och diskuterande som för honom är ett sätt att hela tiden föra historierna framåt eller i den riktning han önskar.

Fotot är strålande och eftersom det är en western som ska dra åt 1960-talets Italienska filmer så har givetvis Ennio Morricone haft ett finger med vad det gäller musiken.

Skådespelarna är utomordentliga och Leonardo DiCaprio har väl aldrig varit så svinig som i denna historia.
Jamie Foxx är perfekt i huvudrollen som Django och Dr King Schulz spelas ju enastående av den Tyska skådespelaren Christoph Walz som ju fick sitt stora internationella genombrott i Tarantinos förra film "The Inglorious Basterds".

Det är otroligt och överdrivet våldsamt visuellt precis som vanligt i Tarantinos filmer, det är ungefär som en tecknad serie som kommit till liv.

Rått, blodigt, vackert, actionladdat, tragiskt och roligt är det och man behöver verkligen inte uppskatta westernfilmer för att underhållas av denna historia.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kungens Hemliga Resa av Johan Gyllenswärd (2020)

  Under täckmantel så reser den svenska kungen Gustaf II Adolf i början av 1600-talet till Berlin för att fria till Maria Eleonora. Med på r...