måndag 9 september 2024

Utredningen - Säsong 1 (2020)

 


Original titel: Efterforskningen



Den här serien handlar om den utredning som följde på mordet av den svenska journalisten Kim Wall 2017. 
Wall skulle följa med i en ubåt som byggts av dansken Peter Madsen och samtidigt göra en intervju med honom.
Ett dygn efter avfärd så plockades Madsen upp av en segelbåt i Öresund, ubåten hade sjunkit och Kim Wall saknades.
Madsen hade underliga förklaringar till vad som hänt och när delar av Walls kropp hittades så ändrade han sin historia flera gånger.

Vi får följa det mödosamma polisarbetet som leds av kommissarie Jens Möller Jensen (Sören Malling) och hans kollegor där dom desperat letar efter bevis om dödsorsak så att dom verkligen kan få Madsen dömd för mord och att dödsfallet inte handlar om en olycka.
Åklagaren Jacob Buch-Jepsen (Pilou Asbaek) trycker på för att få bevis, föräldrarna till Kim Wall, Joachim (Rolf Lassgård) och Ingrid (Pernilla August) vill veta vad som hänt deras dotter samtidigt som Jensen brottas med dåligt samvete eftersom han knappt hinner med sin dotter som väntar barn.

Det annorlunda med den här serien som är regisserad av Tobias Lindholm är att den inte handlar om mördaren, honom får vi aldrig se utan det är själva utredningen som är grunden i berättelsen och letandet efter bevis som finns någonstans på botten i ett mörkt och kallt Öresund.

Dramatiskt och otäckt spännande med fantastiska skådespelare.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Rök utan Eld av Dan Buthler (2024)

  Advokaten och adelsmannen Gabriel Creuz har precis kommit ut efter att ha suttit ett par år i fängelse för bedrägeri. Han vet att han är o...