torsdag 5 september 2024

Land of Bad (2024)

 




En av CIA:s källor som har undersökt en rysk vapenhandlare på Filippinerna har försvunnit och misstänks vara kidnappad. En specialstyrka skickas till området för att om möjligt lokalisera källan och med denna rutinerade grupp så följer Sergeant J.J. Kinney (Liam Hemsworth) som aldrig varit ute på fältet och nu ska sköta kontakten med flygvapnet i USA och dess ansvarige för detta uppdrag Kapten Eddie Grimm (Russell Crowe) för att koordinera flyganfall utifall det skulle vara nödvändigt.

Kinney och Grimm delar på huvud och hjälterollen i den här historien och som tittare så får man följa Kinney lika mycket på plats i Flippinerna som Grimm hemma vid sitt kontrollbord och sin kollega Sergeant Nia Branson (Chika Ikogwe). 
Skådespelarna är riktigt bra och fullständigt naturliga och realistiska i sina karaktärer. Man får se båda sidorna av hur krigföring fungerar idag med riktiga människor ute på fältet samt det opersonliga dödandet som sker med ett knapptryck framför en dataskärm.

En positiv sak med den här produktionen också är avsaknaden av amerikansk patriotism som man annars brukar matas med tills man får kväljningar, här glorifieras inte krig och Grimms chef på militärbasen framställs i allt annat än god dager.

En riktigt tung och bra krigsaction med flera bottnar regisserad av William Eubank som nog kan underhålla även den som i vanliga fall inte finner njutning i den här sortens filmer.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Rök utan Eld av Dan Buthler (2024)

  Advokaten och adelsmannen Gabriel Creuz har precis kommit ut efter att ha suttit ett par år i fängelse för bedrägeri. Han vet att han är o...