söndag 8 september 2024

The Continental - Säsong 1 (2023)

 




Den mäktige och grymme Cormac O'Connor (Mel Gibson) är ägare av hotellet The Continental där han samlat allsköns brottslingar och mördare med ett vakande öga från organisationen The High Table. Cormac hotas dock när dom två bröderna Frankie (Ben Robson) och Winston Scott (Colin Woodell) som känner honom sen barnsben utmanar honom och hela hans imperium genom att stjäla en ovärdelig tingest.
Ett krig utbryter i New York där poliskommissarierna KD (Mishel Prada) och Mayhew (Jeremy Bobb) helt plötsligt befinner sig mitt i kaoset.

Den här serien utspelar sig på 70-talet i New York i och omkring det hotell där vi tittare skulle få följa John Wick många år senare i ett antal filmer. Historien rasar på i ett hejdlöst tempo och i samma våldsamma och hårda stil som i John Wick-filmerna. Det är visuellt väldigt snyggt och coolt, fighting-scenerierna är som våldsamma dansuppvisningar i en fantastisk koreografi.
Skådespelarna är bra i sina karaktärer men där Colin Woodell som spelar huvudrollen kanske känns lite tråkig ibland. Mel Gibson är däremot bra som fullblodspsykopaten Cormac.

Tung och våldsam action där det gäller att hålla i sig för att inte ramla av fåtöljen.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Rök utan Eld av Dan Buthler (2024)

  Advokaten och adelsmannen Gabriel Creuz har precis kommit ut efter att ha suttit ett par år i fängelse för bedrägeri. Han vet att han är o...