onsdag 18 september 2024

Rök utan Eld av Dan Buthler (2024)

 



Advokaten och adelsmannen Gabriel Creuz har precis kommit ut efter att ha suttit ett par år i fängelse för bedrägeri. Han vet att han är oskyldigt dömd men i alla andras ögon är han en märkt man. Jobbet har han förlorat, likaså flickvän och hans rika familj verkar inte tro på honom.
Utan boende och pengar så känns det som om livet är slut för honom men blir då plötsligt kontaktad av en gammal flickvän som han inte hört av på flera år.
Hon erbjuder honom ett miljonbelopp, en chans till ett nytt liv om han i gengäld medverkar till att försötra en annan mans liv.

Creutz accepterar trots en hel del moraliska betänkligheter och efteråt så får han ett nytt mål i sikte: Att få upprättelse och ta reda på vem eller vilka som satte dit honom.
Detta visar sig dock vara farligare än han någonsin kunnat ana och helt plötsligt så är han inte längre den som jagar utan den jagade.

Har läst en hel del böcker av Dan Buthler men då har han alltid skrivit med någon annan så det här var den första där han står helt ensam och det märks lite grann. Han är en ypperlig berättare och ritar upp bra och intressanta karaktärer men efter halva berättelsen när Creutz börjar att nästla in sig i en dödlig konspiration och när det är tänkt att allting ska intensifieras och bli än mer spännande så förlorar istället boken i fart vilket ju är synd.

Karaktären Gabriel Creutz är intressant och jag ser ändå fram emot att följa honom i flera äventyr.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Rök utan Eld av Dan Buthler (2024)

  Advokaten och adelsmannen Gabriel Creuz har precis kommit ut efter att ha suttit ett par år i fängelse för bedrägeri. Han vet att han är o...