måndag 2 september 2024

Tyskungen av Camilla Läckberg (2007)

 



Polisen Patrik är nu pappaledig medan Erica ska ägna sig åt att skriva. Att vara hemma med barn är dock inte så lätt som Patrik trott och han behöver Ericas hjälp mer än vad hon egentligen har tid med. En äldre man hittas mördad i sitt hus och Patrik har väldigt svårt att hålla sig borta från utredningen och det visar sig att Erica också blir inblandad i detta fall när det visar sig att hennes mor varit bästa vän med offret som ung.

En bra historia där några personer får veta otäcka hemligheter om sina föräldrar som dom aldrig kunnat ana och som sträcker sig så långt tillbaka som till Det Andra Världskriget.
Tyvärr så tycker jag att karaktärerna är så tråååkiga och själlösa och det förstör mycket av berättelsen sen så är jag inte förtjust i författarens försök till att vara rolig ibland. Det fungerar inte eller så är det så att hon och jag helt enkelt har helt olika syn på humor.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Rök utan Eld av Dan Buthler (2024)

  Advokaten och adelsmannen Gabriel Creuz har precis kommit ut efter att ha suttit ett par år i fängelse för bedrägeri. Han vet att han är o...