onsdag 11 september 2024

Hawkeye - Säsong 1 (2021)

 




Den karaktären i The Avengers som alltid stått lite i skuggan av dom andra är Hawkeye men det finns en anledning till det för han är inte en superhjälte i samma anda som Hulken Captain America, Iron Man eller Thor. Han vill egentligen inte vara en superhjälte utan istället leva ett tillbakadraget liv med sin familj, han har heller inga superkrafter utan är en helt vanlig snubbe med hörseproblem men otroligt skicklig med sin båge.

I den här serien så får Hawkeye (Jeremy Renner) som ju egentligen heter Clint Barton dela huvudrollen med den unga Kate Bishop (Hailee Steinfeld) som ända sedan hon var lite haft Hawkeye som sin idol. Av en ren slump så korsas deras vägar när en dräkt hotar att avslöja en mörk hemlighet i Clints liv. 
Kate ser ju detta möte som ett omen om att dom två ska bli partners och bekämpa brottslighet tillsammans medan Hawkeye bara vill lösa det problemet som dykt upp för att sen åka ut på landet och fira Jul med familjen.

Den här serien gillade jag riktigt bra, det är en blandning av mörk ondska, hämnd och makt, en stor portion varm humor och vänskap och så nosar den lite på traditionell Julfilm också.
Samspelet mellan Clint och Kate är filmens behållning även om det finns många coola scenerier med både svärd och skjutvapen inblandade och hejdöst roligt är det när Clint kommer i kontakt med en grupp udda Lajvare i en av stadens parker som senare kommer att hjälpa honom och Kate.

Mycket underhållande med häftig action och varm humor och så den där annorlunda superhjälten med hörapparat och hans nyfunna vän som bland annat hotas av gangstern Kingpin (Vincent D'Onofrio) och den hämndlystna Maya (Alaqua Cox). 






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Rök utan Eld av Dan Buthler (2024)

  Advokaten och adelsmannen Gabriel Creuz har precis kommit ut efter att ha suttit ett par år i fängelse för bedrägeri. Han vet att han är o...