onsdag 31 januari 2024

Ahsoka - Säsong 1 (2023)

 




Ännu en i raden av serier med grunden i Star Wars och det som är bra i denna är att handlingen faktiskt hålls så enkelt som möjligt och då kan man ju som tittare faktiskt koncentrera sig på allt annat runtomkring. 
Ahsoka Tano (Rosario Dawson) är en föredetta Jedi krigare, en av dom få som överlevde utrensningen som Imperiet stod för.
Hon fortsätter att kämpa mot ondska och orättvisor i galaxen och i sökandet efter en speciell karta som ska leda henne till en av gaaxens grymmaste busar Thrawn så får hon hjälp av sin gamla adept Sabine Wren (Natasha Liu Bordizzo) som till en början har en helt egen anledning att följa med på resan.

En mycket välgjord serie med bra och skarpa karaktärer, det är förbannat snyggt och mäktigt visuellt. Det jag saknar är lite humor, det är väldigt mörkgrått allting och det gör att det ligger en deprimerande stämning över hela berättelsen.

Ahsokas psykiska brottning med Annakin Skywalker i tillbakablickar och drömmar känns tyvärr lite onödiga, det tillför inte historien någonting men annars så var detta underhållande med bra skådespelare.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

From - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/pDHqAj4eJcM?si=hdLAC6RoMTrBzECz En mardröm kan man väl bäst beskriva inledningen på den här första säsongen av From. Fami...