onsdag 31 januari 2024

The Curse of The Aztek Mummy (1957)

 


Original titel: La Maldicion De La Momia Azteca


I den här andra filmen om den Aztekiske mumien Popoca som inte får vara i fred i sin gravkammare så blir den ökände brottslingen The Bat som ju egentligen är den onde Dr. Krupp fritagen ur fängelset under en intensiv skottlossning där flera polismän dör.
Krupp börjar genast planera för hur han ska få tag i skatten som vaktas av Popoca i dennes gravkammare och kidnappar Dr. Almada's hustru Flor för att hon under hypnos ska leda honom till skatten.

Som om det inte räckte med busen Dr. Krupp och den återuppväckte mumien Popoca i den här historien så dyker helt plötsligt en trikåklädd hjälte i mask och cape upp som kallar sig The Angel. Det här är ingen hjälte med superkrafter direkt utan en helt vanlig snubbe med lite mage och halvtaskig storlek på trikåerna som dessutom åker på stryk hela tiden. Man undrar hur tusan filmskaparna fick idén till denna underliga figur och vad dom tänkte att han skulle tillföra handlingen.

Hur som helst så är denna andra film snäppet bättre än den första och det beror mest på att skådespelarna känns lite mer bekväma i sina karaktärer här och sen så har den ju också den här hjälten The Angel som åtminstone fick mig att skratta gott ett antal gånger.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kungens Hemliga Resa av Johan Gyllenswärd (2020)

  Under täckmantel så reser den svenska kungen Gustaf II Adolf i början av 1600-talet till Berlin för att fria till Maria Eleonora. Med på r...