tisdag 30 januari 2024

En Helt Annan Historia av Stefan Ahnhem (2022)

 



Den här historien utspelar sig samtidigt som Stefan Ahnhems förra bok Den Sista Spiken men i Stockholm och här är det kriminalkommissarie Fabian Risks förra kollega Malin Rehnberg som står i händelsernas centrum.
En ung känd kvinnlig bloggare hittas brutalt mördad i en svit på ett av Stockholms sjystare hotell och Malin får fallet men hon har svårt att få stöd av sin nye chef som hon inte kommer överens med eller ens gillar. Han vill istället lägga fokus på en utredning om trafficking där den ökände gangstern Arcas som för tillfället sitter inlåst verkar vara inblandad.

Malin och hennes sambo Anders har samtidigt stora problem och pratar mest med varandra via små arga lappar i köket, dessutom så har en man som hon tidigare misstänkt ligga bakom mordet på bloggaren börjat att förfölja henne på ett minst sagt obehagligt sätt.

Här har författaren Stefan Ahnhem tagit ett stort kliv åt sidan från sina tidigare intensiva berättelser om Fabian Risk, det känns nästan som om han i ett par år rusat fram i omänsklig fart på motorvägen för att nu helt plötsligt bromsa in och ställa sig på en rastplats och bara pusta ut. Tyvärr så tjänar inte den här historien på det, det blir liksom inte så mycket av någonting egentligen. Det mest spännande och dramatiska är nästan det giftiga samspelet mellan Malin och Anders där man gärna vill veta hur det går.

Malin Rehnberg har definitivt inte samma skarpskurna karaktär som Fabian Risk och hon har inte heller några intressanta personer runtomkring sig. Visst är det välskrivet och tajt men inte så engagerande i alla fall var det svårt för mig att bli engagerad.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kungens Hemliga Resa av Johan Gyllenswärd (2020)

  Under täckmantel så reser den svenska kungen Gustaf II Adolf i början av 1600-talet till Berlin för att fria till Maria Eleonora. Med på r...