torsdag 1 februari 2024

Döden på Nilen (2022)

 




Döden på Nilen är den andra filmen av Kenneth Branagh som bygger på historier av Agatha Christie (Mordet på Orientexpressen var den första) och han spelar även här detektiven Hercule Poirot som tillsammans med ett imponerande sällskap befinner sig på en luxuös hjulångare på Nilen och där givetvis ett mord strax sker.

Det är en imponerande samling goda skådespelare som slåss om utrymmet i den här historien och dom gör sitt jobb bra utan att anstränga sig alltför mycket. Det är väldigt snyggt och elegant visuellt, varenda bildruta är som tagen ur en resekatalog och ibland känns det lite ytligt kanske och huvudpersonen Poirot har ju en så enastående mustasch så varje gång han är i bild så kan man inte ta ögonen från just denna.

Snygg underhållning för stunden är det och så är det ju givetvis eftersom historien skrivits av en mästare på området en hel del klurigheter och svängar som hela tiden lurar en som tittare.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Fleishman is in Trouble - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/9ybMxpm_JBE?si=C_3EnWSWEjXz5zsc Inledningen på deras separation var när dom träffades säger Libby ( Lizzy Caplan ) som är...