onsdag 28 december 2022

Rogue One - A Star Wars Story (2016)

 




Som liten så blir Jyn Erso vittne till hur hennes mor mördas och hennes far, vetenskapsmannen Galen Erso (Mads Mikkelsen) förs bort av Imperiets utsände Orson Krennic (Ben Mendelsohn).
Som vuxen så kommer Jyn i kontakt med Cassian Andor (Diego Luna) och rebellerna och får reda på att hennes far som tvingats i tjänst hos Imperiet skapat deras nya vapen Dödsstjärnan men han har också i hemlighet byggt in en svag punkt som kan få hela stjärnan att explodera.
En plan börjar nu rota sig hos Jyn, att försöka stjäla ritningarna till Dödsplaneten och om möjligt hitta dess svaga punkt, det gäller bara att få med sig resten av rebellerna på detta, som det verkar självmordsuppdrag.

Ett riktigt bra Star Wars äventyr där vi får en liten historia om hur Dödsstjärnan kom till. Det är coolt och snyggt, häftig action och bra skådespelare och köper man bara en ganska dåligt dataanimerad Prinsessan Leia på slutet så är detta riktigt bra sci-fi underhållning.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Fleishman is in Trouble - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/9ybMxpm_JBE?si=C_3EnWSWEjXz5zsc Inledningen på deras separation var när dom träffades säger Libby ( Lizzy Caplan ) som är...