fredag 30 december 2022

Morbius (2022)

 




Här kommer ännu en i raden av anti-hjältar från Marvel. Här är det Jared Leto som spelar Dr Michael Morbius som har ägnat hela sitt liv åt att försöka få fram ett botemedel mot den allvarliga blodsjukdom som han och hans bästa vän Milo (Matt Smith) lidit av sen födseln.
När han och hans assistent Martine (Adria Arjona) till slut lyckas så visar det sig inte bara vara en räddning utan även en grym förbannelse.

Jag är lite tudelad efter att ha sett det här äventyret som förutom action och sci-fi delar innehåller en hel del skräcksekvenser. Jag gillar verkligen Jared Leto i rollen som läkaren Michael Morbius, han är verkligen den där moderna Dr Jekyll Mr Hyde in i varje detalj och filmens effekter och foto är också maffiga och snyggt utförda men Adria Arjona som spelar Morbius assistent Martine är enbart kyligt steril och tillför ingenting och även om Matt Smith är en bra skådespelare så har jag lite svårt att köpa hans förvandling här och så har vi dessutom poliserna Stroud och Rodriguez som ska hitta en lösning till alla dom av blod tömda kropparna som hittas i staden och som inte nämnvärt verkar tycka att det är underligt med en misstänkt läkare som flyger och far bland skyskraporna med till synes övernaturliga krafter.

Den svenska regissören David Espinosa har gjort ett bra jobb trots dom detaljer jag gnällt lite över och så lär det ju komma en uppföljare, det kan jag lova utan att förstöra slutet.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Fleishman is in Trouble - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/9ybMxpm_JBE?si=C_3EnWSWEjXz5zsc Inledningen på deras separation var när dom träffades säger Libby ( Lizzy Caplan ) som är...