måndag 12 december 2022

Hårt Väder (2022)

 



I den här dokumentärserien så beger sig David Batra ut i världen för att lära sig hur människor lever och överlever under extrema väderförhållanden. Han reser till Ojmjakon i Sibirien som är Jordens kallast bebodda plats, Furnace Creek i Death Valley som är raka motsatsen. Han besöker Victoriasjöns norra strand i Uganda som är värst drabbad av åska och blixtar i världen, Oklahoma City mitt under tornadosäsongen och sen Bangladesh som är det land som varje år drabbas värst av regn och översvämningar.

Fascinerande dokumentär där David Batra möter människor som varje dag lever i 45-graders värme, 50-gradig kyla, som ständigt hotas av att träffas av blixten eller att få hus och hem förstörda av vatten eller vind.

Det mest fascinerande är ändå att dessa människor som lever på dom utsatta platserna är så positiva och glada fast dom flera gånger drabbats hårt av moder jords extrema krafter.
Spännande, fascinerande och även oroande.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Fleishman is in Trouble - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/9ybMxpm_JBE?si=C_3EnWSWEjXz5zsc Inledningen på deras separation var när dom träffades säger Libby ( Lizzy Caplan ) som är...