onsdag 14 december 2022

Dorothea's Revenge (1974)

 


Original titel: Dorithea's Rache


Filmen inleds med en frukostscen där Dorothea (Anna Henkel) 17 år kommer ned till köket där hennes far (Günter Thiedeke) som är ägare till en fabrik som gör skämtartiklar och en mor (Regis Genger) som är hemmafru och som fördriver sin tid med två älskare sitter och väntar vid bordet.
Dorothea visar fram en mystisk rykande tingest som hon förklarar sig ha fått av en utomjording som besökt henne under natten.
Föräldrarna verkar inte tycka själva besöket är underligt utan oroar sig mest för om hon hoppat i säng med besökaren och om P-piller hjälper i såna fall.

Med denna allt annat än normala inledning på denna historia så får vi sen följa denna unga kvinna i hennes sökande efter svaret på vad kärlek och sex egentligen är och vilken plats hon har i allt och vad som komma skall. Hon diskuterar med sina jämnåriga vänner, en prostituerad som hon blir bästa vän med, Jesus som kommer på besök och en kvinna som jobbar med att förnedra män.
Det är mycket nakenscener i filmen men mera nakna män än kvinnor och även om det är ett drama så finns det ett par hysteriskt roliga scener som nästan känns Monty Pythonskt.

Intressant och fascinerande är det men kvalitetsmässigt sisåsär.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Fleishman is in Trouble - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/9ybMxpm_JBE?si=C_3EnWSWEjXz5zsc Inledningen på deras separation var när dom träffades säger Libby ( Lizzy Caplan ) som är...