fredag 29 oktober 2021

No Time to Die (2021)

 





Agent 007 (Daniel Craig) har pensionerat sig och lever nu ett lugnt och tillbakadraget liv på Jamaica.
Lugnet störs dock av att hans gamle vän Felix Leiter (Jeffrey Wright) kommer på besök och vill ha hans hjälp att leta upp den ryske vetenskapsmannen Valdo Obruchev (David Dencik) som har kidnappats av terrororganisationen Spectre och som ska befinna sig på Kuba.
Uppdraget visar sig dock vara mycket större än så och snart så är inte bara James Bond åter i tjänst utan hela världen hotad.



Historien är ju det vanliga när det handlar om Bond, en maktgalen man här i form av Ljutsifer Safin som obehagligt spelas av Rami Malek och som vill leka gud och styra över liv och död och då helst död. 
Den här filmen är kanske den bästa Bondfilmen, alla kategorier. Det är actionunderhållning på absolut högsta nivå och alla skådespelare är perfekta i sina större och mindre karaktärer och det är nog också den mest känslosamma filmen i den här serien också där det finns ett par scener som nog framkallar en och annan tår i biomörkret.

Det finns mängder med referenser till gamla Bond-filmer vilket framkallade ett antal behagliga och nostalgiska leenden hos en annan som följt Agent 007 genom åren. Actionscenerierna är enastående, fotot av Linus Sandgren fantastiskt och regin av Cary Joji Fukunaga handfast säkert.

Den här filmen knyter också ihop hela Bond-eran på ett strålande sätt och det känns som om att vad som än händer framöver finns det alla möjligheter att börja om från scratch med allt vad det kan innebära.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

From - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/pDHqAj4eJcM?si=hdLAC6RoMTrBzECz En mardröm kan man väl bäst beskriva inledningen på den här första säsongen av From. Fami...