måndag 1 november 2021

Star Wars Episod III: Mörkrets Hämnd (2005)

 


Original titel:  Star Wars Episode III - Revenge of The Sith



Den här filmen var helt klart ett par steg uppåt om man jämför med den förra som var ett riktigt bottennapp. Det har nu gått tre år sedan klonkrigen, Padme (Natalie Portman) väntar barn med Annakin Skywalker (Hayden Christensen) men han har svårt att riktigt glädjas eftersom han brottas med sitt inre som mer och mer drar åt den mörka sidan och det blir inte bättre av att Kansler Palpatine inte riktigt visar sig vara den alla tror. Jedi krigarna anar oråd men dom förstår inte hur nära inpå dom hotet verkligen är.


Den här historien inleds ungefär som den förra avslutades. En massa skjutande, explosioner och jagandes i rymdskepp fram och tillbaka så att man knappt hinner med att fatta vad som händer eller vem som är vem men efter en stund så hittar historien en bra balans och ju mer Annakin Skywalker rör sig mot den mörka sidan ju bättre blir också filmen och slutet är riktigt bra även om filmmakarna nog hade sett en hel del på Sagan om Ringen innan dom satte ihop denna.

Hayden Christensen känns mer bekväm här i rollen som Annakin och det gör även Ewan McGregor som Obi-Van Kenobi men störst plats här tar nog ändå Ian McDiarmid som gör Kansler Palpatine strålande bra.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

From - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/pDHqAj4eJcM?si=hdLAC6RoMTrBzECz En mardröm kan man väl bäst beskriva inledningen på den här första säsongen av From. Fami...