onsdag 13 oktober 2021

The Marksman (2021)

 




Den gamle buttre farmaren Jim har sina marker precis vid gränsen till Mexiko vilket gör att han är van vid att folk illegalt försöker ta sig in i USA.
En dag så stöter han på en mor med sin son som är jagade av ett gäng som tillhör en känd knarkkartell. Mamman blir skjuten och innan hon dör så lovar Jim att ta hennes son Miguel till släktingar i Chicago.
Resan dit är inte helt enkelt eftersom dom två nu är jagade av hämndlystna mexikanska gangsters som inte drar sig för att döda alla som kommer i deras väg.

Liam Neeson vet ju vad han gör och man känner sig rätt trygg i hans sällskap. Han och hans motspelare Jacob Perez som spelar den unge Miguel funkar bra ihop i en film där historien är rätt simpel och där det inte är svårt att se vilka som är onda och vilka som är goda.
Underhållning för stunden men som inte ger några bestående minnen direkt och om den nu försöker vara ett inlägg i Amerikas invandrardebatt så tror jag knappt att den tillför något speciellt där.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

From - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/pDHqAj4eJcM?si=hdLAC6RoMTrBzECz En mardröm kan man väl bäst beskriva inledningen på den här första säsongen av From. Fami...