lördag 23 oktober 2021

Jedins Återkomst (1983)

 


Original titel:  Star Wars Episode VI - Return of The Jedi



Luke (Mark Hamill) och Prinsessan Leia (Carrie Fischer) befinner sig på ökenplaneten Tatooine för att rädda Han Solo (Harrison Ford) som är fången hos Jabba The Hutt. Med hjälp av Lando Calrissian (Billy Dee Williams) så lyckas dom fly och Luke återvänder till Dagobah för att fortsätta sin Jedi-träning med Yoda samtidigt som Leia, Han Solo, Chewbacca, R2D2 och C3PO beger sig till planeten Endor för att där förstöra en kraftgenerator som Imperiet behöver för att skydda byggandet av den nya Dödsstjärnan.
Luke kommer senare till en avgörande konfrontation med Kejsaren och Darth Vader med en lite oväntad avslutning.



Personligen så tycker jag dom visuella effekterna i denna tredje film är sämre än i den förra, det beror på viss del till ett par rätt dåligt gjorda blue screen scener (I alla fall så känns dom rätt sunkiga idag). Historien har jag ingenting att klaga på, den rullar på bra och med bra skådespelare där faktiskt Mark Hamill som tidigare varit den svagaste aktören här verkligen växt in i sin roll.

En stor del av handlingen innehåller ett antal små lurviga figurer på planeten Endor som kallas Ewokerna och som tyvärr lägger en fånighetsfilt över hela filmen. Som tur är så är ändå kvaliteten på resten så pass hög att man med ite tandagnisslan kan köpa detta.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

From - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/pDHqAj4eJcM?si=hdLAC6RoMTrBzECz En mardröm kan man väl bäst beskriva inledningen på den här första säsongen av From. Fami...