onsdag 27 oktober 2021

Squid Game: Säsong 1 (2021)

 




Slarvern Seong Gi-Hun (Lee Jung-Jae) är utan jobb, bor hemma hos sin mor, har sporadisk kontakt med sin dotter och är skyldig folk en massa pengar. En dag så möter han en främling i tunnelbanan som ger honom en chans att vinna mer pengar än han någonsin kunnat drömma om.


Det här var nog en av dom mest beroendeframkallande serier jag någonsin sett. Från första stund så var det som om en magnet höll en kvar och där man kände att man bara måste se vad som komma skulle. Jag säger inte att det första avsnittet var bra, bara att man ändå på något sätt inte kunde värja sig, man var helt enkelt fast.

Det är bisarrt, våldsamt både fysiskt och psykiskt, dramatiskt och intensivt spännande, visuellt förbannat snyggt och riktigt jädrans bra.

Man skulle dock ha velat veta mer om allting och om vissa karaktärer men en säsong 2 lär ju dyka upp så då kanske dimman kommer att lätta något.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

From - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/pDHqAj4eJcM?si=hdLAC6RoMTrBzECz En mardröm kan man väl bäst beskriva inledningen på den här första säsongen av From. Fami...