torsdag 14 oktober 2021

Frankensteins Monster (1964)

 


Original titel:  The Evil of Frankenstein



Efter 10 år på flykt så återvänder Baron von Frankenstein (Peter Cushing) till sitt slott i den lilla byn Karlstaad tillsammans med sin assistent Hans (Sandor Elés). Av en händelse så hittar Baronen den varelse han för länge sedan skapat infrusen i en glaciär och beslutar sig för att återuppväcka honom.

Peter Cushing är ju en erfaren skådespelare när det kommer till speciellt skräckfilmer och han passar ju alldeles utmärkt i rollen som den mer eller mindre galne vetenskapsmannen som ingenting hellre vill än råda över liv och död utan att tänka på dom konsekvenser det kan medfölja för alla runtomkring honom, inkluderat varelsen.

Fotot av John Wilcox är strålande och det som, tillsammans med Peter Cushing håller den här historien på fötter, själva monstret är tyvärr inte speciellt läskigt utan liknar mera någonting ungar skapat i pysslarrummet på förskolan.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

From - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/pDHqAj4eJcM?si=hdLAC6RoMTrBzECz En mardröm kan man väl bäst beskriva inledningen på den här första säsongen av From. Fami...