onsdag 1 juli 2020

Buzz av Anders De La Motte (2011)





Det har gått 14 månader sedan Henrik HP Pettersson lyckades att krångla sig ur det djävulska spel han blivit indragen in via en mystisk mobiltelefon på tunnelbanan. Han lever nu på flykt i Mellanöstern med pengar och tid i överflöd. Han börjar dock få tråkigt och ser tillbaka på tiden med spelet med viss hatkärlek.
Han träffar den vackra Anna Argos som till en början verkar vara perfekt men som under den rika världsvana fasaden döljer något.

Henriks syster Rebecca jobbar som gruppchef för ett livvaktsteam när hon upptäcker att en anonym skribent som kallar sig Maybey på ett webbforum skriver inlägg som om personen känner Rebecca privat. När hon börjar undersöka saken så leder spåren till polisen och till slut även till brorsan HP.

Det här är fortsättningen på romanen Geim och visst är det spännande så det rinner över ibland men jag tycker ändå att den förra historien var bättre, den kändes fräschare på något sätt där denna till och från stannar upp och har lite svårt att få fart igen.
Det är dock precis som i den förra boken väldigt välskrivet och dom två huvudpersonerna HP och Rebecca är nu rätt skarpt utmejslade.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Club Karaoke av Björn Hellberg (2004)

  Två karaokeklubbar på den fiktiva orten Loviken och två ägare som ligger i fejd med varandra. Stig Halme som äger Club Karaoke har ständig...