torsdag 30 juli 2020

The Sinner - Säsong 1 (2017)






Det är en varm och solig sommardag, Cora och Mason har tagit med sig sonen Laine till stranden där det är fullt med folk. Vid lunchtid när Cora skär upp frukt till sonen så reser hon sig plötsligt upp och rusar fram till sällskapet på filten framför och hugger ihjäl en av männen med sju knivhugg.

Den här historien handlar inte om vem som är mördaren för det vet man ju direkt utan om varför den till synes helt vanliga småbarnsmodern dödar en man på stranden som hon hävdar aldrig ha träffat förut.

Jessica Biel är enastående bra som Cora som blir tvungen att göra en mental resa tillbaka i sitt liv där fasansfulla minnen som legat djupt begravna dras upp till ytan. Bill Pullman är också riktigt bra som polisen Harry Ambrose som hela tiden är övertygad om att det ligger mycket mer bakom detta mord än vad som syns och som samtidigt brottas med en hel del privata problem.

Riktigt jädrans bra, det är spännande och dramatiskt, våldsamt och mystiskt där berättelsen hela tiden skruvar sig runtomkring mordet och där man från den ena sekunden till den andra inte är säker på någonting.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Fleishman is in Trouble - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/9ybMxpm_JBE?si=C_3EnWSWEjXz5zsc Inledningen på deras separation var när dom träffades säger Libby ( Lizzy Caplan ) som är...