tisdag 7 juli 2020

Villebråd (2017)



Org Titel:  Pokot



Ett antal brutala mord på jägare äger rum i Klodzko dalen i Polen och Janina som bor ensam ute i vildmarken är övertygad om att det är traktens djur som ligger bakom dåden som en hämnd för alla djur som dödats.
Polisen avfärdar dock hennes teorier som löjliga påhitt och vägrar lyssna.

Agnieszka Mandat spelar den tuffa och väderbitna Janina som utmanar traktens jagande män, prästerskapet och lagens långa arm när hon ensam menar på att det är vildmarken som till slut hämnas på sina förgörare.

Fotot är helt lysande, det här är en av dom visuellt snyggaste filmerna jag sett på mycket länge och det är nästan så man tappar andan. 
Den lilla byn som är centrum i den natursköna dalen ser ut att kunna passa in i vilken Draculahistoria som helst, befolkningen är kantiga och hårda men glada i allt som har med festligheter att göra.
Historien är mystisk, den är underlig i all sin vardaglighet och som tittare så vet man inte riktigt vad man ska tro om det man ser eller inte ser.

En annorlunda och fascinerande cineastisk upplevelse.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Fleishman is in Trouble - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/9ybMxpm_JBE?si=C_3EnWSWEjXz5zsc Inledningen på deras separation var när dom träffades säger Libby ( Lizzy Caplan ) som är...