söndag 5 juli 2020

Deep Blue Sea (1999)





Här har manusförfattarna gjort ett litet försök att pussla in någonting som ska vara en historia i början när vi tittare får veta att på en flytande forskningsstation mitt ute på havet görs det tester på hajar för att försöka få fram ett botemedel mot Alzheimer. När ägaren till det företag som sponsrar hela detta projekt Russell Franklin beger sig ut för att kolla vart hans pengar går så uppdagas det dock att den ansvarige Dr Susan McAlester olagligt sysslat med genmanipulation och fått två hajar att inte bara bli större utan även utveckla hjärnor som är hundra gånger smartare än normalt.

Historien om botemedel mot Alzheimer är här bara ett svepskäl för att få visa enorma hajar jaga och tugga i sig människor så efter dom inledande 15 minuterna är det precis det allting handlar om och efter 21 minuter så har man helt glömt bort anledningen till varför dessa glupska monster är ute efter våra hjältar, annat än helt enkelt för att hämnas.

Att specialeffekterna inte är så imponerande köper jag, filmen är ju ändå i skrivandets stund 21 år gammal men att skådespelarna är så bleka och tråkiga (trots Samuel Jackson och Stellan Skarsgård) ger ju inte filmen någon extra skjuts direkt.
Man bryr sig faktiskt inte om vilka som käkas upp eller vilka som klarar sig.

I en och annan scen så finns det försök till lite humor men det funkar föga och även om det är spännande en och annan sekund så är detta bara blött och rätt uselt faktiskt.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Fleishman is in Trouble - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/9ybMxpm_JBE?si=C_3EnWSWEjXz5zsc Inledningen på deras separation var när dom träffades säger Libby ( Lizzy Caplan ) som är...