söndag 26 juli 2020

Rambo (2008)



John Rambo lever ett lugnt och stillsamt liv i en liten Thailändsk by när han en dag får besök av några kristna missionärer från USA som vill bli guidade in i Burma.
Rambo som bara vill bli lämnad ifred tackar nej men ändrar sig senare efter övertalning av kvinnan i sällskapet.
Efter att med sin båt hjälpt dom över gränsen så återvänder Rambo men får efter några dagar ett nytt besök av en man som berättar att dom som han hjälpt är försvunna och att det finns indikationer på att militären håller dom fångna.

I filmserien om John Rambo så är det här den bästa sen den första First Blood men med det så vill jag inte säga att det för den sakens skull är en högkvalitativ cineastisk upplevelse utan jämförelsen görs ju bland filmerna i just den här Rambo-serien.

Sylvester Stallone har både skrivit och regisserat och det är väldigt snyggt och häftig gjort och så har man pusslat in några sekvenser i början tagna ur verkligheten där man får se hur minoritetsbefolkningen och munkar behandlas av militären i Burma, antagligen enbart för att vi sen ska acceptera det grova våldet som vi sen blir bjudna på när John Rambo bokstavligt talat gör slarvsylta av soldaterna i den Burmesiska djungeln.

Dom sista 20 minuterna är rätt jobbiga, det skjuts och exploderas i en takt som gör att man efter en stund inte bryr sig eller ens vet vilka som dör eller överlever.
Sträckan dit är väl ändå trots lite väl överdrivet våld rätt hyfsad underhållningsaction och Rambo har ju vett att inte säga så mycket utan låter istället muskler och vapen tala.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Fleishman is in Trouble - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/9ybMxpm_JBE?si=C_3EnWSWEjXz5zsc Inledningen på deras separation var när dom träffades säger Libby ( Lizzy Caplan ) som är...