tisdag 16 oktober 2012

The Violent Kind (2010)






En satanisk mix av Son's of Anarchy, Evil Dead och så kryddad med lite Excorcisten på toppen gör ju detta till en brygd av sällan skådat slag.

Dom stenhårda MC knuttarna Cody (Cory Knauf), Q (Bret Roberts) och Elroy (Nick Tagas) åker ut till en ensligt belägen gård för att tillsammans med MC klubben "The Crew" fira Cody's mammas 50-årsdag.
Mitt i natten när dom flesta åkt hem och festen är över så inleds en riktig mardröm för Cody och hans polare.

Inledningen av filmen känns rätt torftig, skådespelarna är rätt tråkiga och dom slänger ur sig klyschiga filmrepliker åt alla håll och kanter och man får tidigt den där känslan av att det här bara kommer att bli en i mängden av dåliga skräckfilmer byggd på ännu sämre idéer.

Det mesta rätar dock upp sig och vänder där på natten efter partajet när Cody's ex brutta Michelle rasar in i huset helt söndertrasad, skrikandes och hungrandes efter blod och kött.

En demonisk dimma sveper in, något övernaturligt verkar att slå ut all elektronik och alla maskiner samtidigt som några underliga rockabillyliknande figurer smyger omkring i skogen runt huset och verkar ha något med alla dessa underliga händelser att göra.

Helt respektlöst så har filmskaparna här blandat alla möjliga genrer och det är väl helt okey så länge det fungerar men här har dom tagit i lite för mycket och inte lyckats med att hålla ihop allting hela vägen.
Man sitter där tillsammans med sluttexterna och undrar vad fan det var som hände egentligen.

Själva grundidén är dock cool och intressant men det hade krävts bättre skådespelare och ett mera genomarbetat manus för att det skulle bli en ordentligt komplett helhet.

Oväntat, bisarrt och annorlunda är det i alla fall och det räcker faktiskt trots allt en bra bit.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Fleishman is in Trouble - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/9ybMxpm_JBE?si=C_3EnWSWEjXz5zsc Inledningen på deras separation var när dom träffades säger Libby ( Lizzy Caplan ) som är...