lördag 13 oktober 2012

Beneath The Dark (2010)






Paul (Josh Stewart) och Adrienne (Jamie-Lynn Sigler) är på väg till ett bröllop.
På en ödslig vägsträcka i öknen mellan Texas och Californien så håller dom på att köra av vägen och beslutar sig för att ta in på första bästa motell för att sova ut och fortsätta morgonen därefter.
När paret stannar till vid Roy's Motel & Café som sköts av Frank (Chris Browning) så verkar det nästan som om dom är väntade. Flera på platsen verkar veta vilka dom är, var dom kommer ifrån och vart dom är på väg..
När jag innan vi satte igång filmen läste lite om handlingen så fick jag för mig att detta bara skulle vara ännu en i raden av dessa "Ett-par-som-stannar-till-på-ett-ödsligt-beläget-hotell-och-som-sköts-av-en-mysko-snubbe filmer" men det var det minsann inte.

Långt ifrån skräckfilmens värld så utvecklas den här filmen till ett psykologiskt drama där historia, nutid, framtid, liv och död blandas ihop till en mycket intressant och tung historia.
Under själva filmens gång så var det mängder med frågetecken som cirkulerade i huvudet och några svar kom faktiskt inte upp förrän en bra stund efter att filmen slutat.

Det handlar om förlåtelse, om att stå för sina handlingar i det förgångna, att lägga korten på bordet, försoning med sig själv och om att ta rätt beslut för framtiden.

Bra skådespeleri och ett klurigt manus gjorde att denna film växte hela tiden och bara blev intressantare ju längre den gick och den satt kvar i huvudet en lång stund efteråt.

Den här filmen finns även med titeln "Wake".





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Fleishman is in Trouble - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/9ybMxpm_JBE?si=C_3EnWSWEjXz5zsc Inledningen på deras separation var när dom träffades säger Libby ( Lizzy Caplan ) som är...