tisdag 23 oktober 2012

En Gång i Phuket (2011)






Peter Magnussons rollfigur Sven vantrivs på sitt jobb som karriär coach men har inte riktigt modet för att hoppa av och göra någonting annat.
Inte förrän hans barndomsvän och äventyraren Johan plötsligt avlider så bestämmer han sig för att förverkliga sina drömmar, hitta sig själv och skriva en roman och i samma veva fly landet.

Trots det otroligt uttjatade temat om att bryta med sitt gråa trista liv och förverkliga sig själv så är det ändå i många stunder en riktigt rolig historia men det är mera tack vare skådespelarna än själva manuset.

Peter Magnusson och David Hellenius känner ju varandra utan och innan och det märks i samspelet dom emellan, det fungerar perfekt. Dom andra aktörerna runtomkring är ju till största delen okända ansikten men dom är bra i sina roller.

Det bästa i filmen är annars dom ögonblick när Sven på otroligt taffliga sätt försöker att klara sig ur diverse pinsamma situationer, i dom lägena är ju Magnusson riktigt på topp.
Den romantiska delen i filmen känns bara som utfyllnad och någon form av transportsträcka fram till nästa komiska ögonblick.

Helheten blir sisådär men så mycket mer var det inte tyvärr.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Fleishman is in Trouble - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/9ybMxpm_JBE?si=C_3EnWSWEjXz5zsc Inledningen på deras separation var när dom träffades säger Libby ( Lizzy Caplan ) som är...