torsdag 25 oktober 2012

Inkheart (2008)






Det finns vissa människor runtomkring oss som bara genom att läsa kan få dom litterära figurerna att komma till liv, dessa personer kallas för "Silvertungor" och Mo (Brendan Frazer) är en utav dom.
När hans dotter var liten och han läste sagan "Inkheart" för henne så råkade han släppa lös en del av karaktärerna ut i vår värld samtidigt som hans fru försvann in i berättelsen.
Nu flera år senare så letar han fortfarande desperat efter denna roman för att få tillbaka sin hustru och jagas dessutom av den onda Capricorn och hans anhang som han släppte ut.

Det är ett riktigt bra och klurigt manus som handlar om böckernas magiska värld och hur vissa människor kan få berättelser att bli levande bara genom att läsa.

Tyvärr så håller inte filmen samma kvalitet som manuset.
Effekterna är riktigt bra och fotot är strålande sagolikt och vackert men skådespelarna känns oinspirerade och hela produktionen är rätt stel och tråkig.
Andy Serkis som den onde Capricorn är den som nog är bäst faktiskt men tyvärr när det kommer till honom så ser man ju Gollum i allt han gör och här där han dessutom inte har något hår så blir ju liknelsen än slående.

Det kändes lovande och det kunde ha blivit så mycket bättre, det känns som om regissören slarvat bort en bra berättelse.
En stunds visuell underhållning är det i alla fall.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Fleishman is in Trouble - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/9ybMxpm_JBE?si=C_3EnWSWEjXz5zsc Inledningen på deras separation var när dom träffades säger Libby ( Lizzy Caplan ) som är...